Що таке елайнери?

Елайнери – це прозорі пристосування для вирівнювання зубів. Вони схожі на брекети у функціонуванні, але зручніші, оскільки вони знімаються і допомагають вам непомітно досягти бажаної посмішки. Будучи менш помітними, ніж традиційні брекети, вони пропонують багато переваг тим, хто хоче змінити свою посмішку в кращу сторону непомітно для оточуючих.

Елайнер – це краще, ніж брекети, які, традиційно використовуються, оскільки це не заважає вашому раціону та не вносить жодних змін у ваш звичний ритм життя. Ви можете продовжувати їсти і насолоджуватися всіма бажаними продуктами харчування, а звична для вас гігієна такою і залишиться : ніяких спеціальних пристосувань для гігієни ротової порожнини під час лікування елайнерами немає. Широко посміхайтеся, поки ваші елайнери працюють непомітно для оточуючих. Крім впевненої і красивої посмішки, елайнери знижують ризик надмірного стирання зубів.

Ефективність елайнерів

Попри всі міфи та чутки, елайнери настільки ж ефективні, як і традиційні брекети. Елайнери можуть виправити проблеми з прикусом, включаючи дистальний та медіальний прикус, глибокий та відкритий, відкритий прикус та навіть перехресний. Вони можуть виправити проміжки між зубами та скупченість зубів. Деякі дослідження навіть свідчать про те, що елейнери ефективніші в порівнянні з брекетами. Більше того, цей майже невидимий підхід до вирівнювання зубів найбільш підходить для соціального та активного способу життя, особливо для самосвідомих підлітків та дорослих. А що найкраще, лікування в елайнерах є легким та невимушеним, оскільки їх легко чистити та обслуговувати.

Види елайнерів

Елайнери у своєму звичному для нас вигляді були придумані компанією Invisalign у 1999 році, після чого цю технологію почали поширювати і розвивати інші виробники. 

Різновидів елайнерів на сьогоднішній день є десятки, проте в цілому елайнери всі дуже схожі між собою, проте мають деякі відмінності. SOLO Aligners з 2017 року поєднали у собі найкращі надбання всіх виробників, що забезпечити максимально прогресивний та конкурентний продукт. Порівняємо деякі з них , щоб зрозуміти на що варто звернути увагу при виборі елайнерів. 

InvisalignSOLO AlignersІнші виробники
МатеріалБагатошаровийБагатошаровийОдношаровий
ПрозорістьПрозорийПрозорийБувають матовими
Хто планує кейси?Зубні технікиЛікарі-ортодонтиЗубні техніки
Швидкість лікуваннясер. 6-12 міссер. 6-12 міссер. 18-24 міс

Коли потрібно встановлювати елайнери ?

Стосовно віку, то ортодонтичні елайнери – унікальна можливість виправлення прикусу, яка підходить і дорослим, і дітям. Зазвичай елайнери для дітей використовуються у віці від 12 років, коли вже є всі постійні зуби. Відповідальність і самодисципліна – вирішальні моменти у лікуванні елайнерами, оскільки для досягнення позитивного результату потрібно носити капи мінімум 22 години на добу. Саме тому при виборі такого способу лікування батьки мають бути впевнені, що дитина готова дотримуватися режиму носіння і не буде знімати елайнери, коли залишиться без нагляду у школі чи на прогулянці.

Показання/протипоказання до встановлення елайнерів SOLO?

Відповідь насправді доволі проста — практично у всіх випадках, якщо вони не є протипоказаннями до лікування елайнерами

Протипоказаннями можуть бути:

  1. патології розвитку, які можливо вирішити тільки за допомогою ортогнатичної хірургії;
  2. низька вмотивованість пацієнта до носіння елайнерів (напр. діти, яких батьки змушують носити елайнери);
  3. захворювання пародонту на важких стадіях (тканин навколо зуба) та запальні стани ясен (такі захворювання можуть тільки посилитися під час вирівнюваннями елайнерами), проте краще проконсультуватись з нашими лікарями з приводу того, чи є стан вашого пародонту задовільним;
  4. діти на етапі змінного прикусу (ще є молочні зуби);
  5. важкі психічні хвороби, неврологічні стани.
  6. Множинні втрати зубів

Етапи лікування елайнерами SOLO?

1. Консультація.

Тільки на консультації ви можете швидко з’ясувати, чи є ви є кандидатом для лікування елайнерами. Наші лікарі – ортодонти за допомогою базової діагностики можуть оцінити складність саме вашого випадку та дати первинний прогноз по тривалості, точній вартості та складності лікування.

2. Діагностика.

Якщо ви хочете лікуватись елайнерами , перш за все , потрібно пройти детальну діагностику у нас в клініці. 3D-сканування, комп’ютерна томографія, фотопротокол, імітація роботи вашої зубо-щелепової системи у діагностичному артикуляторі, а також збір анамнезу — вся зібрана інформація зможе нашим лікарям дати вам реальний опис вашої проблеми , оцінити всі причини виникнення такої проблеми та запропонувати Вам найоптимальніших варіант лікування. 

3. Ми виготовимо та доставимо всі ваші елайнери.

Ми використовуємо найсучасніші 3D-принтери, щоб виготовляти ваші елайнери з прозорого пластику, що не містить бісфенолу А. Ви змінюватимете елайнери кожні 1 або 2 тижні під час лікування, поки ваші зуби стануть на місце. У коробці також буде набір для догляду за елайнерами та додаткові аксесуари, щоб ваша нова посмішка виглядала ще неймовірніше. 

4. Атачменти 

У деяких випадках ваш лікар також може помістити атачменти різної геометричної форми на зубах, щоб досягти кращого охоплення елайнером зубів, також забезпечуючи більшу підтримку для переміщення зубів у потрібне положення. Ці атачменти виконують ту саму функцію, що і дужки у традиційних зубних брекетах. Однак, на відміну від металевих дужок, атачменти є такого ж кольору як і сам зуб, що робить їх непомітними.

5. Контрольні візити.

Протягом усієї вашої подорожі з елайнерами ви матимете контрольні через регулярні проміжки часу, щоб переконатися, що ви на вірному шляху до посмішки своєї мрії. Ви отримаєте додаток на телефон з доступом до кабінету з деталями вашого лікування, не виходячи з дому. Ви також матимете цілодобовий доступ до нашої команди ортодонтів, якщо у вас виникнуть запитання.

6. Зняття атачментів та встановлення ретейнерів 

Після того, як ваші зуби перемістяться і ваша посмішка стане такою, на яку ви сподівалися, ви отримаєте ретенційні капи для стабілізації результату. Їх потрібно буде лише одягати на ніч деякий час після закінчення активної фази лікування. 

Чому елайнери SOLO?

SOLO Aligners – один з найнадійніших виробників елайнерів в Україні та Європі. Наша клініка пропонує своє провідне рішення для всіх, хто шукає комфортне та ефективне лікування, не маючи справу з клопотами, пов’язаними з металевими брекетами. Наша команда ортодонтів в Україні та світі надає вашому лікуванню світового класу. Забронюйте безкоштовну консультацію сьогодні, щоб дізнатися відповіді на всі запитання, що у вас виникли з приводу лікування елайнерами.

Якщо у Вас ще залишились запитання щодо лікування елайнерами ,будемо завжди раді поспілкуватися з Вами за нашими контактами: soloaligners@gmail.com По телефону або WhatsApp за номером +380500454505.

До зустрічі!

Іван Соловей

Лікар ортодонт

Посилання на ресурси

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *